آموزش و پژوهش

آشنایی با ارتینگ

ارتینگ چیست و چگونه انجام می گیرد؟

این سیستم وظیفه دارد که جریان های الکتریکی را به صورت کامل به زمین انتقال می دهد. لازم است بدانید که سیستم ارتینگ صورت ساده از چاه ارت و سیم های متصل کننده لوازم الکتریکی به چاه و به یکدیگر (همبندی) تشکیل شده است.


اهمیت آموزش ارتینگ


آموزش جامع ارتینگ از آن جهت حائز اهمیت می باشد که اشتباه در نصب سیستم ارتینگ باعث می شود که اتفاقات خطرناکی رخ بدهد که منجر به برق گرفتگی آتش سوزی و ایجاد نویز در دستگاههای حساس میشود.

شرکت دانش بنیان تسلا صنعت سپهر با ارائه ی آموزش ارتینگ این امکان را برای افراد به وجود می آورد که به سادگی با این سیستم آشنا شوند.

دوره های آموزشی مربوط به سیستم ارتینگ موجب می شود که افراد با عملکرد صحیح این سیستم آشنا شوند.

آموزش طراحی سیستم زمین به عنوان یکی از مهم ترین موارد ایمنی در ساختمان ها به شمار می رود. به این دلیل که همه لوازم و تجهیزات برقی ما به این سیستم متصل هستند. در ابتدای امر از این سیستم انتظار می رود که باعث حفظ ایمنی افراد شده و از تجهیزات و لوازم الکتریکی نیز در برابر صاعقه و جریان های نشتی محافظت کند. سیستم ارتینگ این قابلیت را دارد که به همراه برقگیر ولتاژ های اضافی را از بین ببرد.

همچنین می تواند از ایجاد ولتاژهای تماسی جلوگیری کرده و در انتها نسبت به حذف ولتاژهای ناخواسته یا اثرات صاعقه از مدار اقدام کند. استفاده از این سیستم به این معنا است که خیال افراد از جانب آسیب هایی که به وسیله ی اتصال برق به بدنه تجهیزات و ایجاد ولتاژهای خطرناک برای انسان و همچنین مواردی که از اثرات اضافه ولتاژ ناشی از صاعقه به وجود می آید آسوده باشد. دسترسی به این امر مستلزم عملکرد صحیح سیستم ارتینگ است.


آموزش حفاظت در برابر صاعقه


آموزش سیستم حفاظت در برابر صاعقه به صورت صحیح باعث می شود که کاربران بتوانند اطمینان حاصل کنند که در نوبت های بعدی بروز حوادث مربوط به نوسانات برق و صاعقه این سیستم به خوبی کار می کند. در این دوره ها مبانی به افراد آموزش داده می شود که شامل:

– توانایی اجرای انواع سیستم های اتصال زمین

آموزش ارتینگ در این بخش شامل مبانی برق مبانی سیستم زمین، مقایسه ی انواع ولتاژها و جریان ها در سیستم همچنین بررسی مزایا و معایب آن ها را مورد بررسی قرار می دهد. در ادامه به بررسی انواع سیستم های اجرای تاسیسات الکتریکی مانند IT, TN, TN-S, TN-C, TN-C-S پرداخته می شود.


جزوه آموزشی سیستم ارتینگ


شامل بخش هایی نظیر توانایی تست مقاومت زمین و نوع خاک می شود. در این بخش انواع زمین از نظر مواد تشکیل دهنده بررسی می گردد و درباره ی ویژگی های انواع زمین و مقاومت آن ها بحث شده و آموزش های لازم ارائه می گردد.

روش های مختلفی که برای اندازه گیری مقاومت زمین وجود دارد مورد بحث و بررسی قرار گرفته خواهد شد. یکی دیگر از مواردی که در آموزش سیستم ارتینگ بسیار حائز اهمیت است آشنایی با همبندی اتصالات رساناها و الکترودهایی که بر اساس نقشه وجود دارند همچنین آشنایی با مشخصات تعیین شده ی آن ها می باشد.

در این بخش افراد با انواع الکترودها، هادی ها آشنا شده و ویژگی های آن ها را مطالعه می کنند. سپس به محاسبه ی عوامل تاثیرگذار بر روی سیستم ارتینگ می پردازند. در پایان به محاسبه ی اصولی می پردازند که با ابعاد و اندازه ی هادی ها و الکترودهای موجود در سیستم ارتینگ مرتبط است.
با دستگاه های اندازه گیری مقاومت زمین همچنین مقایسه ی روش های اندازه گیری و… آشنا می گردند.


آموزش ارتینگ و حفر چاه و آماده سازی چاه ارت


آموزش ارتینگ در بخش حفر چاه ارت بسیار مهم است. این بخش به نوعی پایه و اساس سیستم ارتینگ به شمار می رود. در این قسمت عمق چاه ارت مورد بررسی قرار می گیرد. مهم ترین قسمت این بخش آموزشی تعیین فاصله الکترود ها تا سطح زمین و نحوه قرار قرار گرفتن الکترود ها درون چاه می باشد. مواد کاهنده مقاومت زمین که درون چاه استفاده می شود مانند بنتونیت و تاثیرات فیزیکی و شیمیایی مواد با یکدیگر همچنین آشنایی با مسائل زیرساختی که باعث می شود چاه ارت برای انجام عملیات آماده نباشد.

آموزش ارتینگ و حفاظت از صاعقه با محدود کردن مقاومت زمین و اندازه گیری تست نهایی ادامه پیدا می کند. در این شیوه با روش های مختلف کاهش مقاومت زمین آشنا می شوید.


آموزش ارتینگ در این قسمت به بررسی اجرای فونداسیون و نصب انواع صاعقه گیرها متناسب با مراکز صنعتی و عمومی می پردازد. صاعقه گیرها انواع مختلفی دارند که بر اساس نوع عملکرد آن ها انتخاب می شوند. انتخاب متناسب لوازم و تجهیزات سیستم های ارتینگ از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. در صورتی که این امر به صورت غیر اصولی و غیر تخصصی انجام بگیرد امکان بروز حوادث و خسارات جبران ناپذیری وجود دارد.


نکات مهمی که در طراحی سیستم ارتینگ باید رعایت شود


آموزش ارتینگ با توجه به ارتباط تنگاتنگی که با محافظت از جان افراد دارد در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. همه ی اتصالات در این سیستم باید با جوش کدولد و یا کلمپ های استاندارد این صنعت صورت پذیرد. تشخیص این موارد نیز نیاز به آموزش های لازم دارد.
آموزش ارتینگ شامل شناخت میله های برقگیر مناسب نیز می شوند. این میله ها باید با رعایت زاویه حفاظتی متناسب با کلاس سیستم مورد نیاز و بر اساس استاندارد IEC 62305 بر روی بالاترین نقطه ی دکل نصب شوند. نحوه ی اتصال این میله ها باید به گونه ای باشد که همه ی تجهیزات را تحت پوشش قرار دهند. جنس این میله ها را معمولا از مس استفاده می کنند.


نتیجه گیری


آموزش ارتینگ یکی از مهم ترین موارد در ایجاد سیستم های الکترونیکی است. برای ایجاد امنیت در این سیستم ها لازم است که طراحی و اجرای آن به شکل کاملا صحیحی انجام بگیرد. هدف از آموزش موارد مهم در این سیستم ایجاد کارکرد درست تجهیزات حفاظتی می باشد.
آموزش ارتینگ باعث می شود که افراد بتوانند در جهت کنترل جریان هایی که به وسیله ی تخلیه الکتریسیته ساکـن و القـای الکتـرومغناطیسی ایجاد می شوند اقدام کنند. از دیگر موارد مهم که جزو اهداف آموزشی در سیستم ارتینگ شناخته می شود کاهش خطرات ولتاژ گام است.

آموزش ارتینگ هدف بسیار مهمی دارد که محافظت از جان و استفاده ی مناسب از سیستم های ارتینگ است. نکته ی پایانی این است که در هنگام پرداختن به آموزشهای سیستم ارتینگ باید به افراد و موسسه هایی مراجعه کنید که از تخصص بالایی در این زمینه برخوردار باشند. در صورتی که روند آموزشی در این زمینه به شکل غیر حرفه ای انجام بگیرد مطمئنا نتیجه ی عکس خواهد داشت. شرکت دانش بنیان تسلا صنعت سپهر به عنوان یک تیم متخصص در زمینه ی طراحی و اجرای سیستم ارتینگ این امکان را به شما می دهد تا علاوه بر آموزش ارتینگ از خدمات دیگری مانند تست، نصب و اجرا بهره مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *